Konijn ziek?

Is uw konijn ziek? Wat zijn de symptomen en wat kunt u hier tegen doen? Dierenartsenpraktijk Dierengezondheidscentrum Weemelanden – Twenterand in Vriezenveen is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van konijnen en knaagdieren.

Dierenarts knaagdieren

Bent u op zoek naar een dierenarts gespecialiseerd in knaagdieren? Dierenartsenpraktijk Dierengezondheidscentrum Weemelanden – Twenterand in Vriezenveen richt zich op gezelschapsdieren en zorgt ervoor dat door grondige onderzoeken en specialisatie konijnen en knaagdieren de juiste behandeling krijgen.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met ons via het contactformulier of bel 0546-567535.

Operaties

Diverse operaties kunnen in onze kliniek worden uitgevoerd, waarbij het mogelijk is de narcose met beademingsapparatuur of met infuuspompen te onderhouden. Volgens afspraak worden de operatiepatiënten aan de Koningsweg om 8.30 uur nuchter (12 uur geen voedsel; wel water) opgenomen in de kliniek. Diezelfde middag kunt u uw huisdier weer ophalen uit de recovery ruimte. Een enkele keer duurt de opname langer. Onze kliniek is daartoe uitgerust.

Gebitssanering

De laatste jaren is de gebitsverzorging sterk in de belangstelling komen te staan. Gebitssaneringen worden door gediplomeerde assistenten onder sedatie uitgevoerd met ultrasone apparatuur.

Laboratorium

Onze kliniek beschikt over een eigen laboratorium uitgerust met onder andere bloedanalyse apparatuur voor chemisch- en hematologisch bloedonderzoek. Verder worden onderzoeken gedaan van diverse monsters zoals bloed (FeLV/FIV bij katten), urine en ontlasting (wormen, Giardia). Ook kunnen wij progesteron onderzoek doen om het juiste dekmoment te bepalen.

Wij bieden 2 methoden aan:

  • Ovu-check
  • Immulite 2000 Immunoassay System – De meest betrouwbare test op dit moment!