Kat ziek?

Is uw kat ziek? Wilt u weten wat precies het probleem is en wat u hier tegen kunt doen? De dierenartsen van Dierengezondheidscentrum Weemeland – Twenterand in Vriezenveen weten hier wel raad mee. Door onze specialisatie in gezelschapsdieren wordt snel duidelijk of uw kat ziek is en wat de oorzaak is.

Sterilisatie katten

Voor sterilisatie van katten kunt u terecht bij dierenartsenpraktijk Dierengezondheidscentrum Weemelanden – Twenterand in Vriezenveen. Voor meer informatie over het proces kunt u vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier of bellen met 0546-567535.

Kat geeft over

Mijn kat geeft over! Wat moet ik nu doen? Kom vrijblijvend langs voor een onderzoek op afspraak en onze dierenartsen doen er alles aan om uw kat weer beter te maken.

Ontwormen katten

Indien uw kat last heeft van wormen, laat dan uw kat onderzoeken om de juiste wormenkuur te bepalen voor het ontwormen van uw kat. Heeft u vragen hierover of wilt u hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact op met ons via het contactformulier of bel 0546-567535.

Operaties

Diverse operaties kunnen in onze kliniek worden uitgevoerd, waarbij het mogelijk is de narcose met beademingsapparatuur of met infuuspompen te onderhouden. Volgens afspraak worden de operatiepatiënten aan de Koningsweg om 8.30 uur nuchter (12 uur geen voedsel; wel water) opgenomen in de kliniek. Diezelfde middag kunt u uw huisdier weer ophalen uit de recovery ruimte. Een enkele keer duurt de opname langer. Onze kliniek is daartoe uitgerust.

Gebitssanering

De laatste jaren is de gebitsverzorging sterk in de belangstelling komen te staan. Gebitssaneringen worden door gediplomeerde assistenten onder sedatie uitgevoerd met ultrasone apparatuur.

Echo

Voor het vaststellen van een dracht en onderzoek van organen beschikken wij over moderne apparatuur voorzien van doppler.

Laboratorium

Onze kliniek beschikt over een eigen laboratorium uitgerust met onder andere bloedanalyse apparatuur voor chemisch- en hematologisch bloedonderzoek. Verder worden onderzoeken gedaan van diverse monsters zoals bloed (FeLV/FIV bij katten), urine en ontlasting (wormen, Giardia). Ook kunnen wij progesteron onderzoek doen om het juiste dekmoment te bepalen.

Wij bieden 2 methoden aan:

  • Ovu-check
  • Immulite 2000 Immunoassay System – De meest betrouwbare test op dit moment!