Hond ziek?

Is uw hond ziek? Wat zijn de symptomen en wat kunt u hier tegen doen? De dierenartsenpraktijk Dierengezondheidscentrum Weemelanden – Twenterand in Vriezenveen is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van honden.

Haaruitval hond

Heeft uw hond last van haaruitval? Dit is een van de meest voorkomende problemen bij honden. Het is goed om een onderscheid te maken tussen het normale verharen van de hond en haaruitval als gevolg van ziekte. Over het algemeen kan gesteld worden dat het normale verharen nooit zal leiden tot kaalheid en haaruitval als gevolg van een aandoening wel.

Heeft u vragen of wilt u langskomen op afspraak om het haaruitval van uw hond te onderzoeken? Neem vrijblijvend contact op met ons via het contactformulier of bel 0546-567535.

Wormkuur hond

Heeft uw hond last van wormen? Kom vrijblijvend langs op afspraak voor een onderzoek. Na het vaststellen van het probleem kunnen wij een wormkuur voorstellen voor uw hond. Neem contact op met ons via het contactformulier of bel 0546-567535.

Operaties

Diverse operaties kunnen in onze kliniek worden uitgevoerd, waarbij het mogelijk is de narcose met beademingsapparatuur of met infuuspompen te onderhouden. Volgens afspraak worden de operatiepatiënten aan de Koningsweg om 8.30 uur nuchter (12 uur geen voedsel; wel water) opgenomen in de kliniek. Diezelfde middag kunt u uw huisdier weer ophalen uit de recovery ruimte. Een enkele keer duurt de opname langer. Onze kliniek is daartoe uitgerust.

Gebitssanering

De laatste jaren is de gebitsverzorging sterk in de belangstelling komen te staan. Gebitssaneringen worden door gediplomeerde assistenten onder sedatie uitgevoerd met ultrasone apparatuur.

Röntgen

Onze kliniek beschikt over röntgenapparatuur voor onderzoek van zieke dieren en voor het maken van officiële heupfoto’s (HD) en elleboogopnames (ED).

Echo

Voor het vaststellen van een dracht en onderzoek van organen beschikken wij over moderne apparatuur voorzien van doppler.

Laboratorium

Onze kliniek beschikt over een eigen laboratorium uitgerust met onder andere bloedanalyse apparatuur voor chemisch- en hematologisch bloedonderzoek. Verder worden onderzoeken gedaan van diverse monsters zoals bloed (FeLV/FIV bij katten), urine en ontlasting (wormen, Giardia). Ook kunnen wij progesteron onderzoek doen om het juiste dekmoment te bepalen.

Wij bieden 2 methoden aan:

  • Ovu-check
  • Immulite 2000 Immunoassay System – De meest betrouwbare test op dit moment!